Recente berichten

Talitha is onze managing director

Bekend gezicht in een nieuwe rol

Talitha Snel is sinds 1 januari 2022 verantwoordelijk voor de operationele leiding van in60seconds en ons zusterbedrijf Getting the picture.
Wij kennen haar al een tijdje. De afgelopen 5 jaar realiseerde Talitha bij ons namelijk vele prachtige projecten als projectmanager. Ze kent alle collega’s én klanten dus door en door. En nu is het tijd voor een nieuwe functie.

Onze groeiende community

Creatieven om te koesteren

We hebben door de jaren heen veel talentvolle creatieven om ons heen verzameld. Een rijk netwerk van illustratoren, animatoren, copywriters, projectmanagers, noem maar op. Van freelancers tot stagiairs, van oud-collega’s tot onze huidige teamleden. Stuk voor stuk talentvolle mensen waarmee we mooie projecten hebben gerealiseerd. Hoog tijd om meer te doen met én voor deze community.

Kickstart je carrière bij in60seconds!

De gouden combi van baan & ontwikkeling

Ben jij een getalenteerde animator, illustrator en/of grafisch ontwerper en sta je aan het begin van je carrière? Wil jij nóg beter worden in je werk terwijl je aan de slag gaat bij een creatief en succesvol bedrijf in Amsterdam? Geef dan je loopbaan een vliegende start met ons tweejarig Kickstartprogramma! Hieronder lees je meer.

Van online hamsteren naar de CoronaMelder app

Ons werk in crisistijd

De coronacrisis zorgt ervoor dat we ineens op een andere manier ons werk moeten doen. Veel werk valt weg, maar daar komt ook nieuw werk voor in de plaats. Een terugblik op wat de crisis voor ons bureau betekent.

Onze nieuwe Visibility Benchmark

Maakt van ongelezen, best bekeken content

Onze nieuwe Visibility Benchmark is live! 📈 Of je nu bij een startup of grote corporate werkt, er zijn volop kansen voor jouw organisatie om online meer impact te creëren. We laten je graag zien waarom sommige content ongelezen blijft en hoe je meer relevante bezoekers binnenhaalt. De eerste vijftig websites benchmarken we gratis.💸 No strings attached! 👇 Hieronder lees je meer over de Visibility Benchmark en wat deze voor jouw organisatie kan betekenen.

Het nieuwe pensioenakkoord is er!

En zo communiceer je erover

De kogel is door de kerk: na tien jaar onderhandelen is er eindelijk een nieuw pensioenakkoord. Het kabinet en werknemers- en werkgeversorganisaties hebben nieuwe afspraken gemaakt over de pensioenen en de AOW-uitkering. Met het nieuwe akkoord verandert er veel. Maar wat zijn de belangrijkste veranderingen en hoe communiceer je helder over zo’n complex onderwerp?

Stage Amanda van de Meent

Toen ik bij In60seconds binnenkwam, had ik al wat ervaring met animeren opgedaan bij een vorige opleiding en stageplek. Mijn leerdoel was beter leren illustreren en designen voor animatiefilms. Dit is iets wat ik al langer vrij lastig vond, maar met zoveel talent bij In60seconds wist ik zeker dat ik hier goed zat voor mijn stage!

Bekijk het resultaat

Owen en de Soldaat

Een verhaal over de kracht van herdenken

Dit jaar herdenken we op 4 mei anders dan anders… We realiseren ons meer dan ooit dat het thema verlies en oorlog van alle tijden is, en daarom geven we Nederland een cadeautje. Omdat we in deze tijd niet samen kunnen herdenken, bieden we in samenwerking met Billy Bones en Voicebooking, ondersteund door het Nationaal Comité 4 en 5 mei, heel Nederland gratis het audioboek Owen en de Soldaat aan. Geschreven door de bekroonde auteur Lisa Thompson.

Owen en de Soldaat Luisterboek

Creativiteit tussen Kunst en Quarantaine

Voor als de muren op je afkomen tijdens het thuiswerken

Nederland werkt thuis. Wij van in60seconds doen dat natuurlijk, waar mogelijk, ook. Maar dat quarantaine niet ten koste gaat van onze visuele creativiteit, bewijst onze projectmanager Floor. Samen met haar huisgenoot Anneloes bedacht zij namelijk de challenge ‘Tussen Kunst & Quarantaine’. De regels zijn simpel: kies je favoriete kunstwerk, gebruik drie attributen om dat kunstwerk zo goed mogelijk na te maken en tag @tussenkunstenquarantaine. En dat leverde een hoop mooie plaatjes op.

Nederland en het coronavirus (2019-nCoV)

Wat je moet weten en wat je moet doen

Waar we nog niet zo lang geleden het coronavirus alleen nog maar kenden van het verre China, is het inmiddels Nederland binnengedrongen. En hoe. Op 27 februari 2020 werd de eerste Nederlander die is besmet met het virus geïdentificeerd. Hieronder vind je meer informatie over onder andere de kenmerken en symptomen van het coronavirus, de risicogebieden en wat je zelf kan doen op het gebied van hygiëne.

Coronavirus 2019nCov Covid19

10 tips voor een goede voice-over

Zo schrijf je een voice-over die je niet over het hoofd zie..hoort!

Een visie vatten in een animatie? Een product lanceren met een film? Politieke ontwikkelingen uitleggen met een explainervideo? Wat voor boodschap je ook over de visuele bühne wilt brengen, een bondige, heldere en karakteristieke voice-overtekst maakt veel verschil. Met deze 10 tips van animatiestudio in60seconds is jouw voice-over niet over het hoofd te zie-… horen!

Promoting conservation with animation: an experiment

Our weapon in the fight against climate change

How do you make a difference? The answer is simple: do what you can. And for in60seconds, doing what we can means: creating animations! With a small team, we chose to develop animations that can make a difference. We pitched our idea, were granted a budget, and went out to try and make a difference. You can see the result here!

De natuur beschermen met animatie: kan dat?

Ons wapen in de strijd voor natuurbehoud

Hoe maak je een verschil? Het antwoord daarop is simpel: doe wat je kunt. En bij in60seconds betekent dat: animaties maken! We vroegen en kregen een budget om met een klein team animaties te ontwikkelen die een verschil kunnen maken. Het resultaat zie je hier!

Maak kennis met ons zine!

Vol indrukken uit de Houthavens

Een tijdje geleden vond er een grote verandering plaats bij ons op kantoor. Nou ja, op kantoor… het kantoor veranderde. Met 35 creatieven werd het steeds lastiger om een vrije stoel te vinden. Hoe dat dan precies tot het boekje dat je hier ziet leidde, dat lees je hieronder!

Stageverslag van Anna Moessnang

Illustrations and animations have always fascinated me. So I was all the more pleased, when I was offered the opportunity to do an internship for the period of 5 months at in60seconds. Finally I was able to take a look behind the scenes of a professional animation studio and the production process of videos!

Stageverslag van Jovana Đukic

The short animated film, that I created while doing an internship in in60seconds studio, is based on a short story by my very dear friend Alenka Drobnjak. Alenka’s creative work has been inspiring me for a while. The short story “I’ve Missed You” was written just before I arrived in the Netherlands. I wanted to create an artistic translation from one of Alenka’s stories for some time. A personal project, as part of my internship, was more than perfect to finally do this – with frame by frame animation.

Klimaatakkoord: Landgebruik

Infographic over sectorbrede maatregelen

In het Klimaatakkoord heeft de regering de concrete stappen bepaald om ervoor te zorgen dat Nederland de komende 30 jaar 95% minder broeikasgassen zal gaan uitstoten. Landbouw speelt hierbij een grote rol. Voor het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat zetten we in een infographic de belangrijkste klimaatmaatregelen voor landbouw en landgebruik op een rij. Voor alle deelgebieden -landbouw, glastuinbouw en overig landgebruik- heeft het Klimaatakkoord belangrijke veranderingen in petto.

Klimaatakkoord: stap voor stap

Infographic met stappenplan

De komende jaren krijgen we in Nederland te maken met het klimaatakkoord. De overheid wilt haar steentje bijdragen om de opwarming van de aarde te beperken. Daarom heeft ze als doel gesteld om in 2030 bijna de helft minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 1990. In het Klimaatakkoord is samen met bedrijven en maatschappelijke organisaties beschreven hoe we dat gaan doen. Door in stappen verschillende klimaatmaatregelen te nemen, gaan we gefaseerd naar een duurzame en groene toekomst.

Klimaatakkoord: Warmtetransitie

Animaties over concrete maatregelen

Voor de RVO ontwikkelden we een aantal visuele middelen die ingaan op het vraagstuk van warmtetransitie. Het gaat om twee animaties, een infographic en een interactieve infographic. Het doel van de middelen is om Nederlandse gemeenten meer inzicht te geven in wat de Leidraad Warmtetransitie precies is en hoe deze hen kan ondersteunen bij het schrijven van hun eigen Transitievisie Warmte.

in60seconds verhuist

Vanaf november kijken wij uit op het IJ!

Vanaf november 2019 kijken Getting the picture en in60seconds uit op het IJ. De zusterbedrijven, gespecialiseerd in het visualiseren van complexe onderwerpen, verhuizen naar het moderne kantoorgebouw Moermansk 300. De verhuizing naar de creatieve hub in de Houthavens betekent dat beide bedrijven nog beter in staat zijn klanten het grotere plaatje te laten zien. Inzicht…mét uitzicht.

Aziatische tijgermug in Nederland

Wat je moet doen, en wat je moet weten

Met de komst van warmte komen ook exotische muggen zoals de Aziatische Tijgermug naar Nederland. Op deze pagina geven we antwoord op de meest gestelde vragen over de tijgermug en andere exotische muggen. We leggen uit hoe je de tijgermug herkennen kunt, hoe je een tijgermug melden kunt wanneer je deze waarneemt, wat je moet doen wanneer je een tijgermug steek opgelopen hebt. En wat je kunt doen om een tijgermug beet te voorkomen. Voor de NVWA maakten wij tevens de animatie op deze pagina die het publiek informeert over exotische muggen in Nederland.

Aziatische Tijgermug in Nederland

Waarom wij 2x per week samen sporten

Stukgaan in de gym, lekker gaan op kantoor

Bij wijze van experiment heeft in60seconds zijn werknemers een sportabonnement aangeboden. Elke dinsdag en vrijdag om 12:00 werkt een groep collega’s onder begeleiding van professionele trainers zich helemaal in het zweet. Een voedingsdeskundige geeft iedereen een persoonlijk eetplan. Ook de gezamelijke lunch is aangepast. Werkgever én werknemers vertellen over het idee, de gevolgen, the do’s en de don’ts.

Eet Geen Dierendag

in60seconds gaat vegetarisch

Stichting Wakker Dier kwam dit jaar met een slim idee. Elk jaar op 4 oktober vieren we Dierendag. Op die dag zetten we alle dieren in de bloemetjes en denken we extra na over al het moois dat ons omringt. Maar wat als we de liefde voor dieren die we op deze dag tonen nu eens écht laten tellen? Daarom is Dierendag nu Eet Geen Dierendag!

Zo begrijpen je klanten die Privacy Policy wél

Zoals iedereen kreeg ik de afgelopen weken een trits e-mails van de bedrijven die mijn persoonsgegevens in hun databases hebben staan. Zij informeren hoe zij omgaan met mijn privacy onder de nieuwe regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Écht duidelijk werd het me niet. Want daar heb je visualisatie bij nodig.

10x Amsterdam in animatie

Van dromerig tot down-to-earth

De geest van Amsterdam is moeilijk te vatten. Het is meer een gevoel: je voelt het als je door de straten fietst, langs de grachten wandelt, of vanop een brug naar de bootjes kijkt. Hoe krijg je dat gevoel te pakken, dat gevoel van: dit is Amsterdam? Animatie! Van sprookjesachtig tot historisch, van praktisch tot grappig, hier zijn tien animaties die (een deel van) het gevoel van Amsterdam hebben weten te vatten.

Animeren voor The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup streeft na het zwerfplastic in onze oceanen op te ruimen. Een recent onderzoek bracht één van de grootste concentraties van oceaanplastic in kaart. in60seconds besloot de animatie over dit onderzoek te sponsoren. Partner Jerry Renes vertelt waarom.

Stageverslag van Paul Goos

Illustreren vond ik altijd al leuk, maar ik leerde vorig jaar hoe ik deze tekeningen kon laten bewegen bij het vak ‘Motion Design’. Dat sprak me zo erg aan, dat ik plotseling wist wat voor stage ik moest zoeken: een waarbij de focus op animatie ligt. Bij in60seconds zat ik op de goede plek, want hier mag je de helft van je tijd besteden aan een eigen project waar je helemaal op los kunt gaan.

Stageverslag van Jule Geleijns

Sinds ik een potlood kan vasthouden ben ik al bezig met tekenen, filmpjes maken en verhalen schrijven. Op mijn opleiding Communication & Multimediadesign illustreerde ik al veel, maar toen ik voor het vak Motion Graphics een animatie moest maken, merkte ik dat ik hier meer mee wilde doen. Ik wilde daarom stage lopen bij een bedrijf wat zich op illustratie en animatie focust. In60seconds is daar het perfecte bedrijf voor. Niet alleen de opdrachten binnen het bedrijf, ook het eigen project waar je de helft van je tijd aan mag besteden, trok mij ontzettend aan.

Stageverslag van Veronica Comin

My internship at in60seconds was my last internship before my graduation. I spent 50% of my time on my personal project and the other half on the company project. In this blogpost I will tell you more about the internship and project I’ve finished at in60seconds.

Stageverslag Laura van der Steen

In60seconds sluit erg aan bij hetgeen wat ik uit een stageperiode wil halen. Het maken van animaties, waar veel (complexe) materie wordt uitgelegd. Als illustrator wilde ik juist datgene ontwikkelen en daarom zat ik bij in60seconds helemaal goed.

Stageverslag van Amy Marks

In60seconds was voor mij als animatie student de beste keuze voor een stageplek. Er was veel ruimte om me te ontwikkelen binnen dit leuke bedrijf. Bij in60seconds wordt je stage wordt in 2 delen gedeeld, 50% van de tijd werk je aan opdrachten voor in60seconds en 50% aan je eigen stage opdracht.

De in60seconds Peilingposter

De tweede kamerverkiezingen zijn in aantocht. Een terugkerende vraag op de werkvloer is dan ook “Ga jij stemmen? En op wie?” Ook bij in60seconds is de verkiezingskoorts toegeslagen. We speculeren wat af over wie op 15 maart de winst zal behalen. We zijn gewoon ontzettend nieuwsgierig naar wat onze collega’s gaan stemmen.

Download hier de poster

Peilingsposter in60seconds