Concept

Bij in60seconds kreeg ik heel veel ruimte om mijn eigen stage opdracht vorm te geven. Hiervoor mocht ik zelf een onderwerp kiezen. Ik heb er voor gekozen een trailer te maken voor een geschiedenis serie gericht op kinderen. Zelf vind ik geschiedenis heel leuk. Door deze opdracht kreeg ik de kans om meer samenhang te creƫren tussen mijn concept art en de animatie zelf, dit was dan ook mijn belangrijkste leerdoel.

Design

Het maken van een storyboard en script ging allemaal heel vlot. Ook het background design ging heel makkelijk ik liep alleen tegen een aantal moeilijkheden aan bij het maken van het character.. Ik heb eigenlijk nog nooit helemaal een character design gedaan. Hiervoor heb ik dus veel geschetst en uitgeprobeerd. Natuurlijk heb ik ook veel feedback kunnen vragen aan alle illustratoren van in60seconds! Het character dat jullie in de animatie zien is door een flink lang proces gedaan voordat het er uit ziet zoals het nu is.

“Character animatie is in eerste instantie niet helemaal mijn ding…”

Animatie

Character Animatie is in eerste instantie niet helemaal mijn ding… dus werken met After Effects was erg spannend voor mij. Gelukkig werd ik goed geholpen en liep het al snel op rolletjes! Het was super leuk om uit te zoeken wat er allemaal mogelijk was in dat programma. Er waren allemaal speciale plug-ins die het leven een stuk makkelijker maakte. After Effects was veel handiger dan ik dacht!

Stage

Tijdens mijn stage heb ik heel veel dingen geleerd in verschillende takken van het vak. Soms was de werkdruk wel heftig, maar ik heb veel geleerd en me geen enkel moment verveeld! Ik ben heel blij dat ik in60seconds heb gekozen als bedrijf om stage te lopen. Het is een kei gezellige groep mensen!

kom je ook stage bij ons lopen?

Bij ons krijg je de tijd om naast je stage te werken aan je eigen project onder begeleiding van onze animatoren en designers. Lijkt jou dat leuk, of ken je iemand anders die nog op zoek is naar een stage? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Stageformulier aanvragen

stage-loop