De visie van onze visualisatie- & animatiestudio

We creëren impact door te visualiseren

Ons bedrijf is gespecialiseerd in het overbrengen van een complexe boodschap in korte tijd. We leggen focus op kwaliteit. Als animatiestudio willen we impact creëren door te visualiseren. Dat kunnen verschillende vormen van impact zijn. Zo kunnen we mensen inzicht geven. Begrip creëren of het grote plaatje laten zien. We kunnen een proces bespoedigen. Maar impact kan ook betekenen dat we met onze visualisaties verrassen, ontroeren. Of mensen aanzetten tot handelen en daarmee het doel van onze klanten bereiken.

De aanpak van onze studio

Efficient. In co-creatie. Professioneel.

Bij de start van in60seconds zijn we teruggegaan naar de tekentafel. We hebben gekeken naar de aanpak van reclamebureaus en freelancers. En bekeken wat er binnen het productieproces efficienter kon. Maar we hebben ook gekeken hoe we tot een betere samenwerking met klanten en daarmee kwalitatiever eindproduct konden komen. Hierdoor werken we volgens een doeltreffend proces. We gebruiken duidelijke documenten. En we maken heldere afspraken omtrent budget, planning en deliverables.

Showreel van onze animatiestudio met een selectie van onze animaties en infographics.
Impressie van onze animatiestudio

De geschiedenis van in60seconds

1e uitleg animatiestudio van Nederland

Sinds de oprichting van Youtube heeft online video een opmars gemaakt. Door sneller internet werd het voor bedrijven interessant om video op hun website te gebruiken. Maar wie als communicatiemanager een animatie of infographic voor uitleg of promotie wilde laten maken, kwam uit bij een duur reclamebureau of weinig gespecialiseerde freelancer.

We zijn in60seconds destijds gestart om aan deze specifieke vraag te kunnen voldoen. Sinds 2009 bedienen we met onze animatiestudio nederland op het gebied van uitleganimaties. We bedachten de term explanimation, die in de jaren daarna uitgroeide tot een veel gebruikte term voor uitleganimaties.

Bekijk live het uitzicht van onze animatiestudio in de Houthavens van Amsterdam.

Animatiestudio in de Houthavens van Amsterdam

Van keukentafel tot inspirerend kantoor

We zijn begonnen aan de keukentafel. Al snel verhuisden we naar de Keizersgracht van Amsterdam, waar we binnen één pand mooi door konden groeien. Begin 2015 verhuisden we naar een pand 500 meter verderop. Sinds november 2019 hebben we met onze animatiestudio Amsterdam Centrum ingeruild voor De Houthavens. In dit nieuwe kantoor zijn we nog beter in staat om klanten te ontvangen en doeltreffend samen te werken aan impactvolle visualisaties.

Een nieuw kantoor met focus op professioneel, prettig en efficient samenwerken. Ruimte. Uitzicht. Goed bereikbaar. Whiteboards. Met onze verhuizing hebben we als animatiestudio Nederland ook een stukje groener gemaakt. Ons kantoor heeft namelijk heel veel planten! We delen ons kantoor met zusterbedrijf Getting the picture. Een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in visuele ondersteuning van bedrijven op strategisch niveau.