Een kinderboek voor heel Nederland Over verlies, moed en vriendschap

Owen en de Soldaat is een verhaal voor jong en oud en gaat over verlies, moed en vriendschap. Owen heeft een heel bijzondere vriend, namelijk een afbrokkelende stenen soldaat op een bankje in het park. Hij is de enige tegen wie Owen écht kan praten. Maar verder geeft niemand iets om de soldaat en de gemeente besluit hem weg te halen. Owen is de enige die hem kan redden, maar kan hij de moed vinden en zijn vriend redden?

Bekijk hierboven de boekteaser animatie van Owen en de Soldaat.
Owen en de Soldaat Luisterboek

Download hier het luisterboek van Owen en de Soldaat gratis via Luisterrijk.nl.

Audioboek downloaden ›

Owen en de Soldaat eBook

Koop hier het e-Book van Owen en de soldaat voor maar €1,99 via Bruna.nl.

e-Book downloaden ›

Owen en de Soldaat Paperback Boek

Koop hier het boek van Owen en de soldaat voor maar €5,- via Billybones.nl.

Boek bestellen ›

Owen en de Soldaat gratis luisteren Via je computer, tablet of mobiel

Het is niet persé nodig om het luisterboek van Owen en de Soldaat via Luisterrijk te downloaden.. Je kunt via je computer of telefoon ook direct vanaf onze website, zonder Luisterrijk account, naar het boek luisteren. Gebruik hiervoor de Soundcloud speler aan de rechterkant. In deze speler kun je elk hoofdstuk van het luisterboek starten en stoppen.

Owen en de Soldaat in de winter Owen en de Soldaat in de zomer Owen en de Soldaat in de herfst

Ben jij tussen de 7 en 14 jaar?Doe mee met de dichtwedstrijd!

In Owen en de soldaat schrijft Owen een gedicht over wat herdenken voor hem betekent. Wij zijn enorm benieuwd wat voor gedicht jíj over vrijheid of herdenken zou schrijven! Stuur jouw gedicht in en wie weet wordt het uitgekozen en op de website van Billy Bones geplaatst!

Daarnaast mag jij dan jouw gedicht opnemen in een echte opnamestudio en krijg jij jouw eigen aflevering in de Owen herdenkt-podcast. In deze podcast kan je ook het verhaal Owen en de soldaat luisteren. Hoe gaaf is dat?!

STUUR JE GEDICHT IN VIA:
WhatsApp: 06 – 52 64 21 05
E-mail: owenherdenkt@billybones.nl
Cover van het boek Owen en de Soldaat

‘Ik wist al dat Lisa Thompson goed kon schrijven maar Owen en de soldaat gaat nog een stapje verder. Thompson laat voelen dat het thema verlies en oorlog van alle tijden is. Het gedicht van Owen snijdt door je ziel.’

Franka, Boekhandel Broese

‘Lisa Thompson, schrijfster van De Goudvisjongen, schetst in haar herkenbare stijl zonder omhaal of sentiment een korte periode uit het leven van een jongen die na zijn vader ook zijn moeder dreigt te verliezen, én dan nog de stenen soldaat. Tot hij van zich durft te laten horen en de juiste mensen zich om hem bekommeren.’

Kirsten König, De Kinderboekwinkel