Wat een tof idee! Hoe kwamen jullie erop om deze challenge te starten?

‘Vrijdag werkte ik voor het eerst thuis en aan het eind van de dag kwamen de muren al op me af. Toen zette ik in een appgroep met vriendinnen, waar mijn huisgenoot Anneloes ook inzit, dat we íets moesten organiseren. Daarop kwam Anneloes direct met dit idee.’

En toen?

Anneloes zette het idee direct in haar stories op haar eigen Instagram (@majoortje). Via via kwam we terecht bij ‘The Best Social Media’, waarna het aardig uit de hand is gelopen en – sorry – viral is gegaan. Voor we het wisten werden we gevolgd door het Rijksmuseum en vandaag kwamen we zelfs langs op televisie bij ‘Goedemorgen Nederland’. We zijn zelfs in het liveblog over het coronavirus op NOS.nl gekomen! Inmiddels hebben we met het account bijna 7.000 volgers.

Heel vet. En kan je iets vertellen over de kunstwerken die worden gemaakt?

Er is echt van alles langsgekomen. Van de Nachtwacht die met kruidenpotjes is nagemaakt tot meerdere Mona Lisa’s, en van die op de muur getapete banaan tot de Vitruviusman van Leonardo da Vinci. Bij die laatste heeft iemand een foto van een baby gemaakt met zijn armen wijd, met daaronder een grote knuffel, zodat het net lijkt alsof de baby vier armen en vier benen heeft. Heel schattig.

Het leuke aan dit account is dat wij hebben gemerkt dat er veel creativiteit loskomt door de speciale omstandigheden waar we nu met zijn allen inzitten.Mensen zijn veel creatiever dan ze denken en gaan het nu gewoon DOEN! En het mooie is dat ik veel creativiteit die we normaal gesproken bij in60seconds zien, hier ook in terugzie. Bijvoorbeeld op het gebied van kleurencombinaties en lichtgebruik. Dat is heel leuk om te zien.

Enne… wordt er tussendoor ook nog een beetje ‘gewoon’ gewerkt?

Tuuuurlijk. Maak je daar maar geen zorgen over!