OVER DE KLANT

Filmmakers Karlijn Milder, Mats Logen en perfomer Lotte Milder besloten om een guerilla documentaire te gaan draaien in het magische Italiaanse bergdorpje Viganella. Wat is er zo magisch aan? Dit dorp ligt in de schaduw van de bergen. Dit betekent dat in wintermaanden er geen zonlicht is. Sinds 2006 is er een automatisch met de zon meebewegende spiegel geplaatst op een berg aan de noordzijde. Deze spiegel laat indirect de zon op het dorpsplein schijnen, of wordt soms zo wordt bijgesteld dat die op een andere plaats in het dorp schijnt.

sector-kunst-cultuur

KLANTVRAAG

De filmmakers vroegen Lieke Milder om een titel sequentie te maken van de film. In een titel sequentie (of title sequence) komen voor of na de film op een mooie verhalende manier de namen langs die hebben meegewerkt aan de productie. Lieke heeft deze opdracht aangenomen als eigen project binnen in60seconds, het 180’s project. Opdracht was om de sequence ná de film te vertonen. De film is dan al gezien, dus er valt niks meer weg te geven. Geen zorgen over spoilers. De uitdaging is puur samenvatten en de kijker met het juiste gevoel achter laten.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

Geïnspireerd door de unieke verlichting op het dorpje Viganella volgen we gedurende de sequence het licht als een spot op het Italiaanse landschap. Het licht is eerst een kleine spot in het donkere bergleven – en wordt buiten de bergen geheel licht met een zwarte spot. Ook is het contrast tussen het berg- en stadsleven vergroot met de vorm van de trein. Deze wordt naarmate de reis naar de ‘echte’ wereld steeds moderner. Door elementen uit de film te pakken en te herhalen krijgt de kijker na het zien van de title sequence het gevoel van afsluiting. De title sequence vat samen wat de kijker net heeft gezien, zonder extra conclusies of duidingen te geven.

illustratie-resultaat

Team

Ontmoet het hele team ›