OVER DE KLANT

Het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) levert kennis voor het mobiliteitsbeleid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu (IenM). Ze verricht eigen onderzoek en verzamelt elders ontwikkelde kennis. Ze zorgt ervoor dat het ministerie van IenM beleid kan ontwikkelen met een stevig kennisfundament door het analyseren en verklaren van ontwikkelingen, het opstellen van verkenningen en scenario’s en het analyseren van de effecten van beleidsinstrumenten.

sector-overheid

KLANTVRAAG

Het KiM heeft een aantal experts gevraagd hun toekomstvisie op de fiets te verwoorden in een prikkelend en beeldende essay. De essay’s worden opgenomen in een e-publicatie. Aan bod komen onderwerpen als: de beleving van de fiets, de invloed van de ruimtelijke inrichting, de doelgroepen van de fiets en de effecten op leefbaarheid, vervoersarmoede, gezondheid en bereikbaarheid. Het KiM zocht een visueel aantrekkelijke manier om de inhoud van de essay’s te begeleiden. Daarnaast was het belangrijk dat de inhoud van de illustratie afgestemd werd met de essayschijvers.

illustratie-klantvraag
schets01
schets02
schets03

PROCESSTAPPEN

Illustraties maken verloopt bij ons volgens een aantal heldere stappen. Op deze manier betrekken we de klant op het juiste moment van iedere fase binnen ons proces en kunnen we tegen een vaste prijs de gewenste kwaliteit en het halen van een deadline garanderen. Ons doeltreffende proces met duidelijke werkdocumenten zorgt voor consistenie en efficientie en dat zie je terug in de kwaliteit van onze illustraties. In het schema hieronder laten we zien in welke stappen we, samen met onze klanten, een inhoudelijk geslaagde illustratie maken.

sector-design

HET RESULTAAT

De 6 illustraties die we hebben ontwikkeld representeren op abstracte wijze de inhoud van de essay’s. De illustraties en thumbnails zijn te vinden op de volgende e-publicatie:

Bekijk de e-publicatie
illustratie-resultaat
design02
design01
design03

Team

Ontmoet het hele team ›