OVER DE KLANT

NU.nl is een Nederlandse nieuwswebsite. De site werd in 1999 opgericht en was toen de eerste nieuwswebsite in Nederland die 24 uur per dag nieuws publiceerde. Naast eigen redactionele artikelen plaatst de website ook aangekochte nieuwsberichten van persbureaus ANP en Novum. NU.nl is onderdeel van het Finse mediaconcern Sanoma Media dat naast enkele tientallen gedrukte publicaties en websites ook de zoekmachine Ilse en portaal website Startpagina.nl uitbaat.

sector-media-journalistiek

DE OPDRACHT

NU.nl bestaat 15 jaar en lanceert daarom haar geheel vernieuwde website. Naast vernieuwde vormgeving van website is de site nu ook responsive. Dat betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het apparaat waar NU.nl op wordt bezocht. Daarnaast is er nu voor de website ook de Dag van NU, een chronologisch overzicht van het belangrijkste nieuws van die dag en een live scoreboard, zodat je altijd en overal direct op de hoogte bent. Voor adverteerders biedt de nieuwe responsive website nieuwe commerciële mogelijkheden die in de video worden toegelicht.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

Ter ondersteuning van de lancering maakten we een vlotte, speelse animatie, waardoor de betere prestaties en functionaliteiten van het nieuwe responsive NU.nl nog eens extra werden benadrukt. Binnen de animatie zijn interfaces opgebouwd uit gestileerde grafische elementen, waardoor de kijker niet onnodig afgeleid wordt door details maar voldoende een indruk krijgt van de werking van nieuwe functionaliteiten.

illustratie-resultaat

Business to Consumer versie

Business to Business versie

Team

Ontmoet het hele team ›