OVER DE KLANT

Het Stedelijk Museum Amsterdam is een museum voor moderne en hedendaagse kunst en vormgeving, opgericht in 1874. In 1895 opende het museum aan de Paulus Potterstraat. In de loop van de vorige eeuw werd het Stedelijk Museum internationaal beschouwd als een van de meest invloedrijke musea voor twintigste-eeuwse kunst. In 2004 werd begonnen aan een grote verbouwing, het museum werd op 23 september 2012 heropend met een nieuwe vleugel, ontworpen door Benthem Crouwel Architekten.

sector-kunst-cultuur

HET RESULTAAT

In deze film voor het Stedelijk Museum Amsterdam wordt een impressie gegeven van de nieuwbouw van het op dat moment in aanbouw zijnde Stedelijk. Architect Mels Crouwel (Benthem Crouwel Architekten) vertelt over de badkuip, de immense kelder en de gerenoveerde oudbouw. De overlay van de video geeft aan waar in het verhaal de kijker zich bevindt en welke onderdelen nog volgen.

illustratie-resultaat

KLANTVRAAG

Ten tijde van de renovatie en nieuwbouw organiseerde het Stedelijk Museum exposities genaamd “Temporary Stedelijk”. Om bezoekers een kijkje achter de schermen van de verbouwing te geven wilde het Stedelijk Museum een video laten maken waarin de architect een update geeft van de status van de verbouwing en uitlegt hoe zijn bureau is gekomen tot het nieuwe ontwerp van het Stedelijk Museum.

illustratie-klantvraag

Team

Ontmoet het hele team ›