DE UITDAGING

In opdracht van het programma Gezonde Toekomst Dichtbij van FNO heeft onderzoeksbureau Datagraver onderzoek verricht binnen bestaande beschikbare data onder huishoudens die tot de laagste 20% inkomensgroepen van Nederland behoren. De winst van stoppen met roken door deze groep is samen te vatten op vier gebieden: armoedegrens, zorgkosten door meeroken, mogelijke winst voor het bedrijfsleven en zorgkosten voor de maatschappij.

Bekijk het rapport online

Persoonlijke verhalen

Er is gekozen om de mogelijke winst van stoppen met roken toe te lichten aan de hand van persoonlijke verhalen. De bezoeker ziet als eerste een grote illustratie. Op verschillende plekken kan worden geklikt, om zo meer te weten te komen over de karakters en hun keuzes. Aan de rechterzijde kan de kijker meer lezen over de achtergrond van de gekozen karakters. Het verhaal van de karakters wordt tenslotte gestaafd met belangrijke feiten uit verschillende onderzoeken.

Creatieve keuzes

We gebruiken de huisstijlkleuren van FNO, maar besluiten een warmere kleur oranje toe te voegen. Dit past bij de warme en persoonlijke benadering van het project. Veel aandacht ging ook naar de inrichting van de verschillende huiskamers van de personages. Zo zijn de vitrages, de afzuigkap en de lampenkap in het huis van Filiz expres een wat ouder model, en is het huis niet te opgeruimd.

Team

Ontmoet het hele team ›