OVER DE KLANT

Eneco is een Nederlandse energieonderneming met ruim 7.000 medewerkers. Eneco is actief in Nederland, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. Het hoofdkantoor van de Eneco Groep staat in Rotterdam. De drie kernbedrijven binnen de Eneco Groep zijn energiebedrijf Eneco, infraspecialist Joulz en netwerkbedrijf Stedin.

sector-industrie

BEHAALDE RESULTATEN

Voor energieleverancier Eneco ontwikkelden we in samenwerking met Edenspiekermann, diverse explanimations om klanten van Eneco uitleg te geven over hun energierekeningen en jaarnota. De animaties werden op de website en in diverse mailings ingezet.

illustratie-resultaat

KLANTVRAAG

Als nieuwe klant van Eneco kan het zijn dat je termijnbedrag hoger of lager uitvalt dan gedacht. Waarom dit is, is voor veel mensen lastig te begrijpen. Om ingewikkelde berekening van het vaste termijnbedrag helder uit te leggen vroeg Eneco ons een animatie te ontwikkelen.

De winter van 2010 was uitzonderlijk koud. Veel klanten van Eneco konden daarom een hogere energierekening verwachten. Eneco vroeg ons een nieuwe variant te maken van de termijnbedrag animatie om aan deze klanten uit hoe dat komt. In de brief bij de jaarnota werd naar de animatie verwezen.

illustratie-klantvraag

Het Termijnbedrag uitgelegd


De Jaarnota Uitgelegd

Hoge Jaarnota


Mijn Eneco

Team

Ontmoet het hele team ›