OVER DE KLANT

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten gevoerd kunnen worden op basis van betrouwbare statistische informatie. CBS heeft als taak het publiceren van betrouwbare en samenhangende statistische informatie, die inspeelt op de behoefte van de samenleving. Naast de verantwoordelijkheid voor de nationale (officiële) statistieken is CBS ook belast met de productie van Europese (communautaire) statistieken.

sector-overheid

KLANTVRAAG

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft een schat aan interessante data over Nederland. Voor de gemiddelde Nederlander is dit echter onbekend en onzichtbaar. Elke dag gebeurt er ontzettend veel in Nederland, enorm veel statistieken. CBS wilde deze statistieken in een samenhangend verhaal op originele wijze presenteren. Doel van de explanimation die we voor CBS ontwikkelden was om te laten zien over welke gegevens het CBS beschikt en de hoeveelheid daarvan. Tegelijkertijd moeten de cijfers ook een interessant beeld opleveren. Als uitgangspunt kozen we een verzameling van demografische gegevens en vertelden we het verhaal van Een Doorsnee Dag in cijfers.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

De video werd behalve goed ontvangen door het CBS ook op diverse blogs aangehaald en kwam enkele dagen later terecht op de goed bezochte weblog Dumpert, wat duizenden extra views opleverde. De video is ook in het Engels vertaald en wordt voor representatieve doeleinden ook door het CBS in het buitenland gebruikt.

illustratie-resultaat

Team

Ontmoet het hele team ›