OVER DE KLANT

Wibu-Systems is een Duits softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in licentie management en anti-piraterij. Een van de belangrijkste producten van het bedrijf is CodeMeter. CodeMeter is een combinatie van state-of-the-art beveiliging van software en flexibele software licenties en die intellectueel eigendom beschermen.

sector-onderwijs

KLANTVRAAG

Bedrijven hebben behoefte aan onderscheidende beveiligingsoplossingen. Maar het is als softwarebedrijf erg moeilijk om jezelf te onderscheiden van andere aanbieders en uit te leggen waarom jouw product nu eigenlijk het beste is. Wibu-Systems vroeg ons daarom om een serie explanimations te ontwikkelen die qua originaliteit opvalt tussen materialen haar concurrenten.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

Om dit technische onderwerp op een originele manier aan het publiek te presenteren hebben we voor een speelse stijl gekozen waarin we goed een geintje kwijt kunnen. De stijl oogt handgetekend en vrolijk maar krijgt toch een vleugje zakelijkheid door het gebruik van een beperkt kleurenpalet in de Wibu huisstijlkleuren. Het verhaal speelt zich af in een fictieve Western softwarewereld waar cowboys hun software moeten beschermen tegen de altijd op de loer liggende aasgieren.

illustratie-resultaat

Explanimation licensing

Explanimation cyber security

Team

Ontmoet het hele team ›