OVER DE KLANT

Stichting Lezen en Schrijven is in 2004 opgericht door H.K.H. Prinses Laurentien der Nederlanden. Hoewel laaggeletterdheid voorkomt bij meer dan 10% van de volwassen bevolking, was het fenomeen in Nederland destijds nauwelijks bekend. Als maatschappelijk probleem stond het eigenlijk niet op de kaart. De stichting en haar vele partners zijn aan de slag gegaan om het taboe rond laaggeletterdheid te doorbreken en het probleem aan te pakken. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je namelijk je kans op een gezond en gelukkig leven.

sector-onderwijs

KLANTVRAAG

Samen met de Stichting Lezen en Schrijven ontwikkelde in60seconds de film ‘Het verhaal van Lisa’. Lisa is een meisje dat opgroeit in een taalarm gezin en daardoor in verschillende fases van haar leven problemen ondervindt. Aan het einde van de korte film krijgt Lisa zelf een dochter die ook laaggeletterd dreigt op te groeien in een taalarm gezin.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

Het verhaal van Lisa weerspiegelt de visie van de Stichting Lezen en Schrijven op de aanpak van laaggeletterdheid in Nederland en moet een beklemmend gevoel achterlaten. Maar ook een een gevoel van ‘we kunnen er samen wat aan doen’. Om het “verhaal” van Lisa visueel kracht bij te zetten speelt de animatie zich af binnen een boek waar doorheen gebladerd wordt.

illustratie-resultaat

Team

Ontmoet het hele team ›