OVER DE KLANT

Shimano maakt onderdelen voor racefietsen en mountainbikes en citybikes. Shimano wil een aantal van haar slimme en complexe technologieën op een originele en duidelijke manier aan klanten communiceren door middel van explanimations.

sector-techniek

KLANTVRAAG

Shimano is altijd bezig met het verbeteren van haar producten en technieken. Voor een aantal nieuwe producten was Shimano op zoek naar een originele en doeltreffende manier om de werking en voordelen van deze producten aan potentiële klanten uit te leggen. Shimano vroeg ons een impactvol animatie format neer te zetten dat door resellers en ondersteunend aan marketing kon worden gebruikt.

illustratie-klantvraag

Het eindresultaat

Voor Shimano wilden we een stijl ontwikkelen die het midden vindt tussen realisme en abstractie. Aan de ene kant moest de hoofdpersoon herkenbaar zijn als wielrenner en de kijker aanspreken. Tegelijkertijd zochten we ook een vorm die gestileerd genoeg is om abstractere shots geloofwaardig neer te kunnen zetten. De vormen van zowel omgevingen als karakter hebben we daarom hier en daar wat overdreven en vaak versimpeld weergegeven.

illustratie-resultaat

In de realistische shots hebben we het kleurenpalet natuurgetrouw gehouden en op een subtiele manier het Shimano blauw terug laten komen in lucht, fiets en fietser. De fietser maakt op een gegeven moment de sprong naar een abstractere wereld waarin de specificaties van de technologie goed tot hun recht komen.

Character development

Character development

Color development

kleuren kleuren-2

Landscaping

150325-Doorrood-Shimano-styleframe01-v01-1080

Character assets

handen-01handen-02handen-03handen-04

Synchronized Shift

Shadow Rd+

Team

Ontmoet het hele team ›