OVER DE KLANT

NU.nl is dé nieuwswebsite van Nederland en heeft dagelijks meer dan 2,5 miljoen unieke bezoekers. De site werd in 1999 opgericht en was toen de eerste nieuwswebsite in Nederland die 24 uur per dag nieuws publiceerde. NU.nl is onderdeel van Sanoma Media.

sector-media-journalistiek

KLANTVRAAG

NU.nl brengt dagelijks nieuws over uiteenlopende onderwerpen. Veel berichten gaan over terugkerende thema’s die spelen in de samenleving. Bij NU.nl ontstond de behoefte om in korte tijd een heldere algemene achtergrond te kunnen geven over deze thema’s. NU.nl vroeg in60seconds mee te denken over een manier om op een visuele manier achtergronden te kunnen geven bij actuele berichten.

illustratie-klantvraag
nu.nl-stijlontw

Animatieformat & Illustratiebibliotheek

We ontwikkelden een strak animatieformat waarmee het mogelijk is om in korte tijd een goede productie neer te zetten. Een naadloze samenwerking met de redactie van NU.nl en een groeiende bibliotheek aan illustratiemiddelen waarvan bij nieuwe producties gebruik van kan worden gemaakt, zorgen ervoor dat we indien nodig binnen enkele dagen een animatie van begin tot eind kunnen ontwikkelen. De animaties worden op regelmatige basis ingezet in nieuwsitems op de site en in de app en op Facebook.

illustratie-resultaat
nu.nl-characters

Referendum Oekraïne


Pegida


Zorgverzekeringen

Wie zijn IS-strijders?


De asielprocedure in Nederland


Sinterklaas & Zwarte Piet

Team

Ontmoet het hele team ›