OVER DE KLANT

NS maakt gebruik van het Nederlandse spoorwegnet, dat door ProRail wordt beheerd. Samen met andere partijen zijn zij verantwoordelijk voor het goed verlopen van het treinvervoer in Nederland. Het Nederlandse spoorwegnet is het drukst bereden spoor van de Europese Unie. Ongeveer 6,5 procent van de gehele bevolking reist iedere dag per trein. De lengte van het spoorwegnet in vergelijking tot het aantal inwoners maakt het tot een van de dichtste netten ter wereld.

sector-onderwijs

KLANTVRAAG

Sinds 1999 wordt er gewerkt aan project Donna. Donna omvat een plan- en verdeelsysteem voor het gehele spoorwegennet in Nederland. De capaciteitsverdeling van het spoor is afhankelijk van de planning van zo’n 40 verschillende partijen. Daarnaast is de planning afhankelijk van tal van factoren als werkzaamheden, conflicten, problemen. Om alles goed en efficiënt te verdelen en snel te kunnen reageren op veranderingen is een onafhankelijke partij nodig en één systeem. Dat is Donna. In opdracht van NS/ProRail ontwikkelden we een film waarin het project Donna en de achtergrond voor het project worden neergezet.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

Omdat veel partijen met Donna te maken hebben, was het van belang in de film één gemeenschappelijke visie naar voren te brengen. Hiervoor hielden we interviews met diverse personen uit verschillende organisatieonderdelen binnen de Nederlandse Spoorwegen en ProRail. De ontwikkeling van het script voor de film werd daarmee ook een manier om erachter te komen hoe verschillende organisatieonderdelen aankijken tegen de ontwikkeling van Donna. De film laat uiteindelijk met trots een uniek systeem zien, een innovatie in de spoorwegsector.

De film zelf is niet online beschikbaar. Op deze pagina tonen we daarom enkele screenshots.

illustratie-resultaat

Team

Ontmoet het hele team ›