OVER DE KLANT

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is het geheel van organisaties die samen het aanbod van en op de publiek gefinancierde Nederlandse radiozenders en televisiekanalen en de daarbij behorende websites verzorgen. De website van de NPO is volledig vernieuwd. Op deze pagina vind je het gehele aanbod van de omroep maar daarnaast ook een hoop nieuwe extra’s.

sector-media-journalistiek

KLANTVRAAG

De nieuwe website van de NPO heeft een hoop extra functionaliteiten. Zo is Uitzending Gemist bijvoorbeeld onderdeel geworden van de pagina, je kunt een persoonlijk profiel aanmaken en je favoriete programma’s bewaren. De NPO vroeg ons om een aantal animaties te maken, die deze nieuwe functionaliteiten op een duidelijke manier aan bezoekers uitleggen en waarin ook gebruik kon worden gemaakt van bestaand foto- en videomateriaal.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

De animaties hebben een frisse uitstraling en zijn opgebouwd uit versimpelde interfaces, met daarin bestaand foto- en videomateriaal op een neutrale achtergrond. Door de strakke grafische vlakken in de vorm van de NPO ruit door een lege ruimte te laten zweven hebben we een fictieve digitale omgeving gecreëerd. De animaties wordt gebruikt binnen de nieuwe NPO website en verkorte versies worden ingezet als prerolls op televisie en online.

illustratie-resultaat

Bumper TVC

WK Voetbal TVC

Team

Ontmoet het hele team ›