AANLEIDING

Lienke houdt van mooi vormgegeven kaarten. Ze had het boek “A Map of the World” aangeschaft en een Pinterest board waarop ze geïllustreerde kaarten verzamelt. Het liefst strak en grafisch, met niet teveel kleuren en veel gepriegel zodat je er lang naar kunt kijken en steeds weer nieuwe dingen op kunt ontdekken. Als kind was ze al fan van de Where’s Waldo boeken. Ook houdt ze van Amsterdam en alle leuke plekken die de stad te bieden heeft. Tot slot is ze gek op letters: mooi geschreven woorden en typografie.

Dit samen vormde de aanleiding voor het maken van de kaart. Toeval wilde dat ze, net toen ze een aantal collega’s vertelde over haar plan, een mail kreeg van I know this great little place in Amsterdam (vanaf nu GLP). Zij wilden graag een kaart van Amsterdam laten maken met alle Great Little Places. Dit was dus net het extra zetje die ze nodig had om er echt mee aan de slag te gaan.

illustratie-klantvraag
180s-resultaat

Het eindresultaat

De uiteindelijke kaart hebben we in drie verschillende versies uitgebracht: een luxe (ingelijste) zeefdruk in gelimiteerde oplage van 100 stuks, een riso-poster en een opvouwbare kaart voor onderweg. De kaart heeft veel media-aandacht gehad. Verschillende blogs hebben erover geschreven, hij stond met een volle pagina in het Parool PS en hij stond op de cover van het New Amsterdam Magazine. De kaart wordt, naast in onze eigen webshop greatplaces.amsterdam, ook verkocht in onder andere de Local Goods Store (De Hallen, Amsterdam West) en Off the Wall (De Wallen, Centrum).

illustratie-resultaat
180s-media

Team

Ontmoet het hele team ›