OVER DE KLANT

Amsterdam is de hoofdstad en naar inwonertal grootste gemeente van Nederlanden en telt bijna 850.000 inwoners. Eén van de taken van de Gemeente Amsterdam is het schoonhouden van de stad. Dit kan de gemeente echter niet alleen. Ook de burger speelt hierin een belangrijke rol.

sector-onderwijs

KLANTVRAAG

Gemeente Amsterdam en communicatiebureau Locomotive vroegen in60seconds om voor de campagne ‘Zet niets bij de afvalcontainer. Samen houden we de buurt schoon’ een tweetal commercials te ontwikkelen waarin het icoon Buurtmannetje de hoofdrol speelt. Buurtmannetje houdt toezicht op een schone buurt en op het juist aanbieden van afval. Door het verkeerd aanbieden van afval ontstaat extra vervuiling van de buurt.

illustratie-klantvraag

BEHAALDE RESULTATEN

Buurtmannetje heeft in de commercials een bemoeierige, maar vriendelijke hoofdrol. In een straat omgeving komt hij verschillende ‘vieze’ zaken tegen, zoals een smerige tweezitter en een nare zak patat. Deze wijst Buurtmannetje resoluut terecht. De 30 seconden durende commercials zijn vertoond op AT5 en een kortere versie van 15 seconden wordt als pre-roll video op YouTube ingezet. Door de commercials, samen met een uitgebreide abri- en stickercampagne is Buurtmannetje inmiddels een bekend gezicht in de straten van Amsterdam. De illustraties zijn gemaakt door Stang Gubbels.

illustratie-resultaat

Buurtmannetje en de matras

Buurtmannetje en de stoel

Team

Ontmoet het hele team ›