Stap 1: analyse Inhoud & opbouw van de animatie

Tijdens een bijeenkomst gaan we in op de inhoudelijke boodschap van de animatie. Op basis hiervan en een aanvullende briefing maken we een informatie analyse. Dit heeft als doel het vaststellen en reviewen van de gewenste inhoud en opbouw van de animatie.
Samen met de klant brainstormen over de inhoud van de animatie.
Met de klant de inhoud van de animatie bepalen.

Stap 2: concept Conceptvoorstel

In deze fase vertalen we de randvoorwaarden voor de productie naar een voorstel voor een creatief concept. In dit concept doen we een voorstel voor de vorm, vertelwijze en visuele stijl van de animatie. Animaties zijn er namelijk in vele vormen.
Verschillende concepten voor vertelwijze, beelden en vorm van de animatie.
Het creatief concept: vorm, vertelwijze en visuele stijl.

Stap 3: Storyboard Beeldverhaal & Voice-overtekst

We ontwikkelen een voice-overtekst en storyboard op basis van onze informatie analyse en het gekozen conceptvoorstel. In het storyboard is duidelijk te zien wat er in de verschillende beelden van de animatie gebeurt en welke voice-overtekst en camerabewegingen daarbij horen.
Het storyboard laat zien wat er met beeld en door de voice-over verteld wordt.
Het storyboard: Het verhaal geschetst in tekst en beeld.

Stap 4: Ontwerp Visuele stijl van de animatie

Aan de hand van het gekozen conceptvoorstel ontwikkelen we een visuele stijl voor de animatie. Hierbij zorgen we ervoor dat de illustraties goed aansluiten op de huisstijl van onze klanten. We maken eerst één shot visueel en daarna werken we het gehele storyboard uit.
In deze fase ontwerpen we de shots en personages voor in de animatie.
Het ontwerpen van de illustraties voor de animatie.

Animeren Het laten bewegen van alle beelden

Na goedkeuring van de ontworpen shots laten we de voice-overtekst door de gewenste stemacteur inspreken en starten we met animeren. In deze fase brengen we de illustraties tot leven en laten we ze bewegen. Dat doen we met de hand, omdat elke animatie weer anders is.
Nadat de voice-over ingesproken is, laten we alle illustraties bewegen.
Het tot leven brengen van de illustraties.

Stap 6: Sounddesign Omgevingsgeluid, effecten & muziek

Een belangrijk onderdeel en de finishing touch van onze producties vormt het sounddesign, de geluidseffecten bij de animatie. De geluidseffecten benadrukken bepaalde bewegingen en momenten in de animatie. In deze fase doen we ook een voorstel voor de muziek bij de animatie.
Door muziek en geluidseffecten toe te voegen brengen we het geheel tot leven.
Geluidseffecten en achtergrondmuziek toevoegen.

Stap 7: Implementeren Zorgen dat de doelgroep bereikt wordt

We leveren de definitieve animatie aan in verschillende formaten, geschikt voor zowel Mac als Windows. Daarnaast helpen we u graag bij het zo doeltreffend mogelijk inzetten van uw animatie. We geven tips voor het correct vindbaar maken en voor gerichte promotie om ervoor te zorgen dat uw doelgroep de animatie daadwerkelijk te zien krijgt.
We leveren de animatie uit en helpen bij het effectief inzetten hiervan.
Zorgen dat de animatie uw doelgroep bereikt.