Het idee

Mijn doel was om meer te leren over animatie, daarom had ik ervoor gekozen om een animatie te maken. Ik wilde graag een animatie maken over de verschillende inwoners van Amsterdam. Eesrt ben ik begonnen met het sorteren van alle informatie die ik had. Daarna heb ik een voice-over tekst geschreven en een moodboard gemaakt.

Isabelle Oud stage brainstorm
Isabelle oud storyboard

Schetsen en visual design maken

Vanuit het moodboard en de voiceover ging ik verder met het maken van het storyboard. Daarna ben ik verder gegaan met het visual design, ik had een duidelijk beeld in mijn hoofd, hoe ik het zou willen. Toen ik deze af had ben ik alles gaan verwerken in After Effects.

“De voice-over was echt een toevoeging op de animatie”

Voice over

Wat een echte toevoeging op mijn animatie was, was de voice-over. Ernst ter Linden was zo vriendelijk om mij hierbij te helpen. Zodat ik daarna kon beginnen met animeren op de voice-over. Dit duurde voor mij echt het langste, omdat ik dat nog nooit had gedaan!

after effects

“het was super fijn om de helft van de tijd aan mijn eigen animatie te mogen werken”

Isabelle oud stageverslag

De puntjes op de i

Als laatste knip je de muziek op maat en voeg je soundeffects toe. Dit maakt het helemaal af. Ik ben in het totaal 5 maanden bij in60seconds geweest, waarbij ik zeker de helft van de tijd aan mijn eigen animatie mocht werken. Dat was super fijn. Ik hoop dat jullie met net zo veel plezier naar mijn animatie kijken als dat ik eraan gewerkt heb.

kom je ook stage bij ons lopen?

Bij ons krijg je de tijd om naast je stage te werken aan je eigen project onder begeleiding van onze animatoren en designers. Lijkt jou dat leuk, of ken je iemand anders die nog op zoek is naar een stage as? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Illustratie stage bekijken

stage-loop