voor-productie

Tijdens mijn stageperiode werd ik heel vrij in mijn creativiteit gelaten, waardoor ik veel eigen inbreng had. Voor mijn stageopdracht, waar ik de helft van de tijd aan werkte, mocht ik een eigen onderwerp bedenken. Tijdens deze opdracht maak je kennis met elke stap die gemaakt wordt bij het ontwikkelen van een animatie. Ik had mijn keuze snel gemaakt en besloot, een animatie te maken over de wondere wereld die fitness heet…

main01
main02

Na onderzoek te hebben gedaan naar mijn onderwerp, schreef ik een voice-over tekst en begon ik met het maken van een moodboard. Nadat deze fase klaar was en een richting had gekozen, begon ik met het ontwikkelen van een stijl. Voor mijn stijl hanteerde ik de regel, dat al mijn illustraties moesten bestaan uit geometrische vormen als; cirkels, vierkanten, driehoeken en rechthoeken.

storyboard

Na mijn stijlontwikkeling defintief te hebben gemaakt ben ik een storyboard gaan bedenken. Tijdens mijn proces nam mijn stagebegeleidsters, Marlies en Amanda vaak de tijd om even te zitten om de gemaakte onderdelen te bespreken en te evalueren voor eventuele aanpassingen. Vanuit het storyboard ben ik aan de slag gegaan met het maken van mijn visual design, waarin ik de regels hanteerde die in mijn stijlontwikkeling waren vastgesteld.

main04

“en toen was het zover, ik mocht gaan animeren”

main03

animeren

En toen was het zo ver, ik mocht gaan animeren. Met dank aan stemacteur Jan Paul, kon ik op mijn voice-over gaan animeren. Langzaam kwam mijn visual design tot leven. Tijdens het animeren heb ik veel geleerd betreft karakter animatie. Beetje bij beetje leerde ik door de ogen van een animator kijken en leerde ik hoe ik organische bewegingen kon vertalen naar een animatie.

Na verschillende feedback momenten was het tijd om te werken aan mijn sound-design waardoor mijn animatie net dat beetje extra kreeg. Ik heb met enorm veel plezier gewerkt aan dit project en hopelijk geniet je er net zo van als ik tijdens mijn stageperiode heb gedaan!

main05

kom je ook stage bij ons lopen?

Bij ons krijg je de tijd om naast je stage te werken aan je eigen project onder begeleiding van onze animatoren en designers. Lijkt jou dat leuk, of ken je iemand anders die nog op zoek is naar een stage? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Stageformulier aanvragen

stage-loop