Uitlegvideo over kleurenblindheid

Als stageopdracht heb ik een uitlegvideo over kleurenblindheid gemaakt. Hoe zien deze mensen kleuren en wie zijn kleurenblind? Alhoewel in60seconds bijna alleen maar tweedimensionale (2D) animaties maakt, leek het mij leuk om een driedimensionale (3D) uitlegvideo te maken. Voor het realiseren van mijn video heb ik het productieproces van in60seconds gevolgd.

“Hoe zien mensen kleuren? Wie zijn kleurenblind?”

Het storyboard

Tijdens dit proces is het maken een storyboard een van de stappen.

3D animaties

Voor het maken van de 3D-objecten heb ik het open source 3D-programma Blender gebruikt.

kom je ook stage bij ons lopen?

Bij ons krijg je de tijd om naast je stage te werken aan je eigen project onder begeleiding van onze animatoren en designers. Lijkt jou dat leuk, of ken je iemand anders die nog op zoek is naar een stage als animator? Bekijk dan onze openstaande stageplaats.

Stage animator bekijken

stage-loop