De dag startte met het jonge bedrijf Polynoid die opgestart is door ambitieuze jongens die elkaar kennen van de filmacademie. Zij werden bekend met de video ‘Loom’, die op een esthetisch en technisch hoog niveau gedetailleerd laat zien hoe een insect wordt gevangen door een spin. Deze gedetailleerde stijl gecombineerd met een abstract sound design brengt het werk een beleving met zich mee waar je als kijker in wordt gezogen.
Na Polynoid bleven we in Berlijn met Studio Kamp. Gerund door de humoristische David Kamp, gespecialiseerd in muziek en geluid voor animaties. In zijn presentatie gaf hij een goed beeld wat ‘Foley’ geluiden precies zijn en hoe je deze ontwikkelt. Voor de beste geluiden moet je altijd creatief blijven met het materiaal wat je tot je beschikking hebt. David is hier expert in en liet interessante video’s zien hoe intensief het er af en toe aan toe gaat om geluiden te produceren.
Jon Burgerman is een illustratieve artiest die in een korte tijd een goede indruk kon geven wie hij als persoon is en hoe hij te werk gaat. Met gekke acties als op straat zijn kartonnen ‘Louis Kitton’ tassen verkopen tot bij zijn expostie tussen hondenpoep alle meegebrachte honden na te tekenen geven hem bekendheid. Maar maken hem vooral een artiest die iedereen graag mag als persoon. Hij gaf zelf aan dat hij graag tussen de mensen blijft en daar inspiratie uit ophaalt. Zijn motto is ook dat je lekker moet doen waar je zin in hebt en vooral blijven tekenen! Genevieve Gauckler, een franse illustrator die bekend is om haar geliefde figuren en gekleurde werk. De variätie in toepassing van haar werk maakte het zeer inspirerend. Naast illustraties voor boeken, heeft ze ook inhoudelijke exposities over voedsel en maakt ze normale situaties ongewoon door haar illustraties erin te verwerken. Ze experimenteerd veel met de combinatie tussen foto’s en strakke vormen, wat haar stijl fris maakt en fijn om naar te kijken. Verder was David Chontos van Psyop aanwezig, die liet zien hoe het karakter design en het idee van de Happiness Factory van Coca Cola in stand gebracht en ontwikkeld werd. En daarnaast andere mooie video’s zoals een commercial voor Telstra en een kraslot.
Belinda van Valkenburg, enige Nederlander binnen Pixar, gaf ons een sneakpeak binnen het bedrijf Pixar en liet zien hoe productieprocessen werken binnen zo’n groot bedrijf. Ook liet zij zien hoe karakters worden ontwikkeld en ging ze dieper in op het vinden en maken van juiste texturen voor de omgevingen en modellen binnen de films. Tot slot werd de dag afgesloten met een optreden van ‘Gangpol und Mit’ die een band van animatie karakters laten zien en hiermee coole, maar ietwat bizarre tunes laten horen.