Als 3D animator was ik tot verbazing van mijn opleiding aan de HKU gaan zoeken naar een bedrijf die zich richt op 2D animatie. Ik doe nou eenmaal een 3D opleiding! Omdat in60seconds in mijn ogen de perfecte balans had tussen visueel en commercieel werk sprong het bedrijf uit boven de andere.

Fruit.

Mijn stageperiode heeft een groot deel bestaan uit fruit, Dit begon al met een mindmap tijdens het brainstormen. Wat overigens een effectieve manier is om te bepalen wat je wil maken, wat je interessant vindt en om op originele idee├źn te komen! Met mijn eigen input ben ik samen met mijn team er achter gekomen wat ik wilde maken.

Karakter Animatie.

Een van mijn leerdoelen was om meer te leren over het riggen en animeren van 2D karakters. Omdat je bij in60seconds de helft van je tijd kan spenderen aan je eigen project kan je ervoor zorgen dat je al leerdoelen in je stageperiode aan bod komen! Ik heb dus ook in mijn animatie veel karakters verwerkt. Om goed te animeren moet je ook kunnen acteren, je bent zelf de acteur vaak uit je stoel opstaan en zelf eerst een pose of actie uitbeelden doet wonderen voor je animatie. Door de tips en tricks van mijn begeleiders leerde ik het 2D proces van animeren beter begrijpen! heet…

“Een animatie zonder geluid is net als lettersoep zonder klinkers.”

Geluid is je halve animatie.

Een animatie zonder geluid is net als lettersoep zonder klinkers. Geluid is zeer belangrijk voor animaties en voor films in het algemeen. Het is ook belangrijk dat je de goede audio bij de juiste actie en omgeving plaatst. Eigenlijk wil je dat niemand er op let, dan weet je dat het goed in elkaar zit.

Ik heb onwijs genoten van mijn periode bij in60seconds en veel plezier gehad tijdens het werk aan projecten van het bedrijf en mijn eigen projecten! Ik heb veel geleerd van 2D animatie, de kleine details die een animatie toch net dat extraatje geven om het er fijner en smoother uit te laten zien.

kom je ook stage bij ons lopen?

Bij ons krijg je de tijd om naast je stage te werken aan je eigen project onder begeleiding van onze animatoren en designers. Lijkt jou dat leuk, of ken je iemand anders die nog op zoek is naar een stage? Neem dan contact met ons op via onderstaande link.

Stageformulier aanvragen

stage-loop