OVER DE KLANT

Het Ministerie van Economische Zaken is verantwoordelijk voor een bloeiende Nederlandse economie. Een van de belangrijkste onderwerpen in haar portefeullie is landbouw en tuinbouw. Meteen ook een lastige gezien de Nederlandse landbouw op Europees niveau wordt bepaald. Alle landen van de EU maken samen het landbouwbeleid: het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dit beleid moet ervoor zorgen dat er genoeg voedsel is in Europa.

sector-agrarish

KLANTVRAAG

Nederland mag vervolgens zijn eigen landbouwbeleid samenstellen, als het maar past binnen de kaders van het GLB. Om de gemaakte beleidskeuzes en bedragen die hiermee gemoeid zijn op een overzichtelijke manier uit te leggen heeft het Ministerie van Economische Zaken in60seconds gevraagd een tweetal infographics te ontwikkelen. De ontwikkeling starten in beide gevallen met een inhoudelijke sessie om de juiste inhoud te definiëren.

illustratie-klantvraag
Europees landbouwbeleid

HET RESULTAAT

Het was voor het Ministerie voor het eerst dat ze informatie over het GLB in de vorm van een infographic presenteerde. Om de boodschap kracht bij te zetten hebben we ervoor gekozen een landbouwomgeving als uitgangspunt te nemen. De productie heeft een zakelijke, vriendelijke illustratiestijl die we ook in animaties gebruiken. Uiteindelijk hebben we twee EZ infographics gemaakt.

illustratie-resultaat
Europees landbouwbeleid infographic

Team

Ontmoet het hele team ›